top of page

Guartinel Pályázat

Cégünk a Guartinel fejlesztésével sikerrel vett részt a GINOP
2016. pályázaton.

A kedvezményezett neve: Sysment Informatikai Korlátolt Felelősségű Társaság

A projekt címe: Egyedi modulokból álló komplex távfelügyeleti rendszer
kifejlesztése informatikai eszközök modernizációjával és innovatív
technológiák és eszközök felhasználásával a Systment Kft-nél

 

A szerződött támogatás összege: 14.813.533 - Ft

 

A támogatás mértéke (%-ban): 59.61 % 

 

A projekt befejezési dátuma: 2018.03.31.

A projekt azonosító száma: GINOP-2.1.7-15-2016-00428

A projekt tartalmának bemutatása: 

A projekt hozzájárul a infokommunikációs technológiák és szolgáltatások fejlődéséhez, hiszen az ágazatban a legdinamikusabban fejlődő felhőszolgáltatások területén felmerülő, az infrastruktúrák és platformok ellenőrzése terén tapasztalható problémákra jelent megoldást, valamint az egyre terjedő okosotthon megoldások területén is használható. Rendszerünk a hagyományos informatikai felügyeleti eszközökhöz képest számos újítással rendelkezik:

 • Nem az ellenőrzött eszközökre kell telepíteni az ellenőrzéshez szükséges infrastruktúrát, hanem az a felhőben fut, így nem terheli az ellenőrzött eszközöket/rendszereket.

 • Informatikai szaktudás nélkül is használható az előre konfigurált ellenőrző szolgáltatásoknak köszönhetően.

 • A felhőben lévő virtuális informatikai infrastruktúrák (virtuális szerverek, számítógépek), és platformok (pl. adatbázisok) ellenőrzésére is használható.

 • Egyéni felhasználók számára is elérhető az egyszerűségéből adódóan.

 • Nem informatikai eszközök ellenőrzésére is használható egy egyszerű célhardver közbeiktatásával, amely megnyitja a lehetőséget az okoshotthon megoldások számos területe felé.

 • Az ellenőrzött rendszerről az esetleges riasztás egy vagy több mobileszközre történik CGM üzenet formájában, tehát egy fontos riasztás nem veszik el az e-mail tengerben, a riasztás bármikor néhány kattintással átirányítható másik mobileszközre (okostelefon, tablet).

 

A projekt keretben kifejlesztett prototípus kiszolgálói oldala szintén a felhőben fut, és a szolgáltatás igénybevételéhez weboldalon keresztül lehet regisztrálni.

 

A rendszer nagy potenciálja abban a tényben rejlik, hogy a konfigurálásához nem szükséges rendszer adminisztrátori szakképesítés, könnyedén elvégezhető bárki számára.

 • A Weboldal szerver ASP.NET backend el és Angular.JS + Angular Material frontend-del került implementálásra.

 • A Management szerver Node.JS –t felhasználva működik.

 • Az adatbázis egy NOSQL alapú rendszer, a MongoDB.

 • Az ellenőrző szerver egy C#-ban készült Winform alkalmazásként valósult meg.

 

Ezek a komponensek HTTPS kapcsolaton keresztül kommunikálnak egymással POST illetve GET kérések formájában.

 

Jelenleg a piacon találhatóak hasonló megoldások, de egyik se ennyire flexibilis és ezáltal sokrétűen alkalmazható. A másik nagyon előnye ennek a megoldásnak, hogy nem igényel szakértelmet a rendszer telepítése és használata.

 

A Szenzor Modul egyik lehetséges hasznosítása pl.

 • kertészetekben az üvegházak tulajdonságainak egyszerű ellenőrzése (fény, páratartalom, hőmérséklet) és statisztikák segítségével való optimalizálása, vagy az öntöző rendszer hibáiból adódó károk megelőzése, riasztások időben való elküldésével.

 • egy egyszerűen telepíthető költséghatékony riasztórendszer akárki otthonába. Ez a riasztás indulhat mozgásból, gáz jelenlétből stb.

 • okosotthon rendszer kiépítésének támogatása. Értesítés, ha kinyitották a postaládát, hűtő nyitva maradt, lámpa égve maradt kiszáradt a kedvenc cserepes növényünk.

 • idős emberek megfigyelése. Riasztás abban az esetben, ha bizonyos órában nem volt mozgás, kiabálás vagy nagyobb hanghatás volt.

A Felhő Modul a kkv-k számára is elérhetővé teszi a felhőben futó infrastruktúrák és platformok ellenőrzését anélkül, hogy az igen költséges és komoly szakértelmet kívánó Cloud Foundry megoldásokat kellene használniuk.

bottom of page